Om oss

Om SML

Sørum Musikklag som ble stiftet i 1952 er et brassband tilsluttet Norges musikkorps forbund, avdeling Øst. Bandet holder til på Frogner i Lillestrøm kommune, og har medlemmer fra store deler av Oslo og Romerike.

Som du kanskje vet, består et brassband av messinginstrumenter og slagverk. Brassband gir tekniske utfordringer til alle instrumentgrupper. Det er derfor morsomt og veldig utviklende for messingblåsere å spille i brassband.

Vi satser friskt og bruker konkurranser aktivt for å bli bedre. Hvert år deltar vi i NM i Bergen. Vi har også ofte deltatt i Siddis Brass i Stavanger, et populært arrangement som er blitt en av Norges største konsertkonkurranser. Ellers spiller vi konserter alene og sammen med andre så snart vi har en anledning.

Dirigenten

John Philip Hannevik har hovedfag i musikkvitenskap (MA) fra Universitetet i Oslo, og arbeider på heltid som dirigent, arrangør og utøver.

Han har ledet brassband, janitsjarkorps, kor og symfoniorkestre på toppnivå i Norge, og han har arrangert og dirigert på CD-innspillinger og konserter for noen av Norges fremste artister.

Philip var finalist ved EBBAs internasjonale dirigentkonkurranse i 2003, og han har reist som musiker i en rekke land i Europa, Afrika, Nord- og Sør-Amerika.

Philip har tidligere vært musikalsk leder for Oslofjord Brass (som han var med og startet), Sandefjord Brass Symposium, Vestre Aker Musikkorps, Molde Brass Band, Drammen Konsertorkester, Templet Hornorkester og Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester. Han er nå musikalsk leder for Nittedal og Hakadal janitsjar, Sørum Musikklag og Windcorp Brass Band (Sverige).

Han er fast gjestedirigent hos mange av Norges fremste korps og ensembler, og blir ofte invitert til ensembler i inn- og utland. 

Lag din egen hjemmeside gratis!