Dirigenten

John Philip Hannevik
john-philip-hannevik (1)
John Philip Hannevik ble født i Tromsø i 1970. Som barn av offiserer i Frelsesarmeen har han bodd flere steder i Norge, i tillegg til å være bosatt noen år i Storbritannia. Philip arbeider fulltid som dirigent og musiker. Han var med på å starte Oslofjord Brass, som han dirigerte fra oppstarten i 1995 og fram til 2002. Philip har i mange år vært dirigent for Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, Drammen Konsertorkester, Sandefjord Brass Symposium, Jaren Hornmusikkforening, Nittedal og Hakadal Janitsjar og for Templet Hornorkester.

Philip har i en årrekke arbeidet ved Frelsesarmeens Musikkseksjon i Oslo, der han jobbet med ulike prosjekter som sommermusikkleire, kompetanseøking hos Frelsesarmeens musikkledere, og med utvikling av materiell/noter. Han har også i flere år vært musikalsk leder for NRK og Frelsesarmeens julekonsert.

Philip er utdannet sosionom, men har senere studert musikkvitenskap hovedfag (cand. philol.) ved Universitetet i Oslo. Han ble nummer 3 i den internasjonale konkurransen for unge brassdirigenter som ble arrangert i Bergen i 2003. I 1994 mottok Philip kommandør Richard E. Holz (USA) sitt minnestipend, som deles ut en gang i året til unge utøvende musikere i Frelsesarmeen. Philip har som dirigent besøkt Russland, Chile, Zambia, Zimbabwe, Kenya, USA og flere land i Europa. I 2009 var han ”Special Guest” ved Star Lake Musiccamp i New Jersey, USA – en av verdens mest kjente musikkskoler for brass. Han har dirigert i elitedivisjonen i det nordamerikanske brassbandmesterskapet, og i 2010 sommer var han hovedgjest ved store musikkleirer i Texas og i Chicago. Philip har i tillegg skrevet to bestillingsverk til NM, et for brassband og et for janitsjar. I dag er han en ettertraktet freelancedirigent og vi er veldig glade for å ha han med på laget.

Logg inn

Facebooknytt

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.